Beauty помощници


Здравейте момичета,
Днес ще ви представя няколко аксесоара, които са мои верни помощници в ежедневието ми и правят деня ми по-лесен. Някои от тях използвам само при пътуване, други нон-стоп, но всеки един от тях се е доказал като много ефективен и реших, че може да ви дам идеи как да улесните някои ситуации в ежедневието си :)

Лента за коса
Получих я с най-първия си Прити бокс преди сто години и първата ми реакция беше – ъъ, сериозно ли? Но три години по-късно не спирам да я използвам и съм адски благодарна, че я имаше в онази кутия. Лентата използвам всяка вечер, когато си почиствам грима в банята и не искам да изцапам корените на косата си около челото и слепоочието. Моята лента е мека, като вътре в плата има тънка петална пластина. Никога не е сплесквала косата ми и не е разваляла прическа. Понякога я използвам и когато искам да се гримирам и ме дразнят малките кичури бебешка коса. Друг случай, в който е незаменима, е когато започна да нанасям маска след маска, но не искам да си цапам косата – все пак много по-лесно е да изпереш лентата, отколкото да си миеш косата.

Шапка за баня
Аз съм свикнала да си правя маски на косата поне 2-3 пъти в месеца. Почти винаги маските за коса засилват ефекта си, ако върху косата сложите шапка или вестник, за да повишите температурата и да активирате основните съставки на маската. Разбира се, винаги може да използвате и обикновените шапки за баня, които се намират в хотелските стаи, но те често са много тесни и лесно се късат. Подобен тип плътна шапка за баня първо, че се измива по-лесно, но е и много по-издържлива. Тази на снимката е от магазини Лили, не мога да си спомня името на марката, но цената й беше към 5 лв и признавам си, бях малко възмутена да дам 5 лв за шапка за баня, но след почти година ползване – съм много щастлива, че я взех. Друг бонус на точно тази шапка е, че е действително плътна и много често, когато си взимам душ, точно тази шапка опазва косата ми от влагата и водата – запазва обема й и дори в основата на шията, косата ми остава суха.Контейнер за парфюм
Сигурна съм, че оригиналният продукт си имаше име, но като повечето неща в този пост и този приятел е от Китай. Купих го за около долар и съм много доволна от джаджата. Какво представлява? Малък контейнер, който изпомпва чрез дъното си парфюм от вашата бутилка, и е идеален за пътуване или да го сложите в чантата си. Като цяло някои момичета се оплакват, че техните „китайчета“ протичат, така че тук е въпрос на късмет. Аз не съм имала проблем с моя, много е удобен за ползване, пръска добре и ми стига за около 5 дни, ако го напълня догоре. Единственото неприятно е, че ако често сменяте парфюми, аромата на стария се задържа за известно време в контейнера и още не съм открила как да се преборя с това.


Четка за маски за лице
Ако поне веднъж сте ходили на козметик, със сигурност сте виждали този тип четки. Правят ги от силиконови „косми“, за да не попиват продукт, а само да го нанасят равномерно. Откакто имам тази четка, не съм нанасяла маска по друг начин и трябва да ви кажа – толкова е удобно. Първо, не се цапате и не трябва да си чистите ноктите като луди, второ – четката нанася маската изключително равномерно и така хем пестите количество, хем навсякъде има добре разнесен продукт и трето – почиства се толкова лесно, че на практика е почти вечна.


Гъбичка за почистване на лице/четки
Тази розова гъбичка взех от ДМ и е предназначена за почистване на лице. Аз я използвам за почистване на четките ми за грим. Справя се доста добре със задачата и е много удобна за използване. Определено е по-добре и за ръката ми, защото преди разтърквах четката на дланта си, а сега я търкам върху силиконовата повърхност и по-лесно и по-бързо се измива. Самата гъбичка почиствам с хладка вода и сапун и засега е непокътната.


Стойка/Сушилня за четки
Може би ви се струва прекалено, но ако имате повече от 3-4 четки, повярвайте ми, имате нужда от тази стойка. Моята е купена от братята китайци и ми върши страхотна работа. Ако сте по-сръчни, може дори да си направите една вкъщи. Малко е паянтова, но това се преглъща. Държи добре четките в гнездата – дори големите и тежките. Поставени в нея, четките запазват оригиналната си форма и ви спестява много място.

Това бяха моите скрити оръжия, които ми пестят време и усилия. А вие имате ли си такива любими помощници? Ще се радвам да допълните списъка :)

Етикети: ,