L'Oréal True Match Genius 4 в 1 основа-фдт-коректор-пудра




Здравейте момичета,
Днес ще ви представя един уникален продукт, който поне по заявки, сякаш няма аналог на пазара. Става въпрос за LÓreal True Match Genius 4 в 1 (основа, фдт, коректор и пудра). Нямам кремообразни фдт-и в колекцията си и ми беше много любопитно да пробвам и да видя как работят и дали ми допадат. Когато видях този продукт на стелажа на LÓreal, си казах, че трябва да го пробвам, защото и без това нямам много опит с техните продукти. За около 20 лв (съжалявам, че не помня точната цена) получавате доста голям избор от цветове, красива и стабилна кутийка, 7грама продукт, огледало и гъбичка.

Какво представлява LÓreal True Match Genius 4 в 1?

Иновативен кремообразен продукт, който оставя усещане като от пудра (cream to powder finish) който обещава следните четири ефекта:
1)      Да изглади кожата като основа
2)      Да уеднакви и изравни тена като фдт
3)      Да прикрие зачервяванията и несъвършенствата като коректор
4)      Да фиксира грима като пудра за 12ч

И без да ви го казвам, е ясно -  звучи доста амбициозно, на ръба с непостижимо.

На допир фдт-ът е много приятен. По-твърд е, т.е. няма да ви хлътне пръста в него, но е много мазен заради силиконите в състава. Благодарение на тях се нанася лесно, може дори да използвате пръстите си.
Имам продукта от края на зимата и имах възможността да го тествам през три сезона. Така мисля и да разделя ревюто.


Зима
Кожата ми беше по-суха и го нанесох с имитация на бюти блендър върху база. Получи се добра покривност, бих казала средна. Като продуктът остана върху лицето ми и не успя да „попие“, а по това време кожата ми беше по-суха. Стоеше сравнително естествено на лицето. След около 2 часа обаче се беше впил във всеки сух участък, който имах и просто не изглеждаше добре, махнах го по средата на работния ден с мокра кърпичка.

Пролет
Реших отново да му дам шанс и го сложих през уикенда. Този път кожата ми беше нормална със съвсем леко омазняване в Т-зоната. Отново нанесох с имитация на бюти-блендър и този път ефектът беше страхотен. Кожата ми изглеждаше невероятно гладка, фдт-ът попи и остави сатенен завършек. Добре прикри несъвършенствата, носих го 6 часа на слънчево време без да фиксирам с пудра и изглеждаше отлично. Не тежеше на лицето и не лъщеше грозно,нито се захвана за по-сухи участъци.

Лято
Кожата ми отново бих я класифицирала като нормална със слабо омазняване по бузите, челото и брадичката не са такъв проблем. Нанесох фдт-а отново през почивен ден и пак не се харесахме. Стоеше тежко и мазно на лицето ми, далеч от естествено. Не попи, но покривността беше добра. При температури малко над 20 градуса, се омазни и започна силно да лъщи. Едвам изтърпях 2 часа и го махнах.



За финал, според мен продуктът е разработен добре, действително е хибриден – ако приемем, че живея в една безкрайна пролет, бих могла да го използвам вместо основа+фдт+коректор. Има добра покривност и аз, лично, не ползвам коректор, когато съм с него. Може да го използвате като фдт с гъбичката, която е в кутийката; може да го нанесете като основа и върху него да сложите някой по-богат фдт; а може с четка за коректор да го използвате, където е нужно. Според мен е подходящ единствено за момичета с нормална кожа при умерени температури – нито девойките с мазна кожа, нито тези със суха ще останат доволни. Но ако нямате особено забележки и искате нещо бързо за изравняване на тена и прикриване на едно-две несъвършенства, продуктът е добър.


Не мога да ви дам крайно мнение – добър или лош. При мен не се представи невероятно, но ми харесва идеята и смятам, че е добре изпълнена. Продуктът наистина е мултифункционален. Оставам с добри чувства и чакам да видя още подобни на пазара. Дотогава ще продължа да го нося, мисля че есента отново ще се харесаме. А през лятото ще остане за дъждовните дни :) 

Етикети: