Bourjois Rouge Edition Velvet ревю
Здравейте момичета,
Днес ще ви представя едни червила, за които говорих страшно миналата година, но така и не  успях да им напиша ревю. Bourjois Rouge Edition Velvet са първите ми течни червила и още от първото бях впечатлена. В последствие линията доста се разшири и в момента имат и трети вид Rouge Edition.
Rouge Edition Velvet се предлагат в ярки и наситени цветове. Разнообразието не е много голямо (според мен), но Bourjois са успели да подберат красиви и универсални цветове. Има розово/коралово/фуксия/малина/ярко червено. Аз имам четири цвята и макар да ги обичам и четирите, не ги нося еднакво често. Но преди да ви ги представя, ще поговоря малко за формулата.


Червилата имат стандартен твърд апликатор за нанасяне. Първоначално червилото е меко и пухкаво, напомня мус, разнася се лесно върху устните. Тъй като не е много течно, червилото не изсъхва веднага и позволява корекции – бих ви препоръчала да се уверите, че линиите ви са абсолютно правилни, защото повечето течни червила, когато изсъхнат, подчертават дори милимунди неравната линия и ще ви дразни дълго време. По отношение на пигментация – аз наслагвам и наслагвам, и наслагвам. Обичам плътен и пигментиран цвят. При един пласт цветът не е равномерен – червилата определено са покривни, но когато изсъхнат се вижда къде продуктът не е достатъчен и това дразни. Аз повтарям, докато червилото не е изсъхнало и се получава добре.  При изсъхване, блясъкът изчезва и се сдобивате с матови устни, които понякога цапат леко чаши (и любимия :P) хубаво е да го имате предвид. Аз съм забелязала, че различните ми цветове цапат различно – Frambourjois цапа най-малко, докато So Hap’pink цапа супер много. По отношение на издържливост аз съм много доволна – минимумът е 4 часа (а аз пия страшно много вода през това време), дори да хапнете – цвят остава, избледняват равномерно. Моите устни са нормални и не мога да кажа, че лесно се пресушават, но понякога изпитвам дискомфорт, ако нося червилата по-дълго от 5-6 часа. Отново, смятам, че това е лично усещание и вие си знаете най-добре. Никога не ми се е получавала бяла линия с тези червила, но на мен като цяло почти никога не ми се появява бяла линия, от което и да е червило. Почиствам ги с олио и се махат с малко търпение, след това винаги слагам по-богат балсам за устни.
Някои момичета споделят, че миризмата им е неприятна – да, не е най-приятната, но аз нямам навика да си душкам червилото и не ми пречи :)


А сега и цветовете:
09 Happy Nude Year – едно от най-светлите червила в линията. Много нежно розово, което изсъхва до нежен розово-телесен нюд.
11 So Hap’pink – най-розовото червило от четирите. Както подсказва и името - на моите устни това си е класическо розово, което понякога ми се вижда прекалено ярко.

07 Nude-ist – може би най-популярното от всичките. Цветът е от така неутралните пепеливо розово с малко лилаво в него. Аз смятам, че на моите устни цветът е този, който ви описах, НО колежките ми смятат, че е тъмно лилаво-червеникаво :D Преценете сами от снимките по-долу.
02 Frambourjoise – първото ми червило. Това е един от най-ярките цветове в колекцията ми, отново розовеещо, този път клони към малина. Много красив и пигментиран цвят, перфектен за лятото или за зимата, ако искате да вкарате малко живец във визията си.И така, това бяха моите четири красавици от линията Bourjois Rouge Edition Velvet. Вие имате ли някое от тях? И какво мислите за тези червила и за течните червила като цяло?

Етикети: